Gem dine sommerbær på glas – gode råd om at sylte

Det er sjovt at sylte selv og så har du glæden af de dejlige frugter hele vinteren.

Samtidig undgår du tilsætningsstoffer og smagsforstærkere og bær som er dyrket med sprøjtemidler m.m…

Du kan selv eksperimentere med opskrifterne og tilsætter lidt ekstra sjov som f.ekms kanle eller stjerneanis.

Så nemt er det
Skal du bare lave en simpel marmelade skal du til ca. 1½ liter bruge 1 kg bær eller frugt og 1 kg sukker (du kan også bruge mindre, men så får du en tyndere marmelade) Skyl og rens frugt og/eller bær, skær store bær og hel frugt mindre, inden det blandes med sukker i en gryde. Kog op, og kog 2-5 minutter afhængig af, hvor fast frugten er. Tag gryden fra varmen, og skum omhyggeligt. Lad gryden stå 15 minutter, og rør rundt et par gange. Hæld på skoldede glas, luk og opbevar køligt.

Du kan læse mere her på mad og boligs hjemmeside