Start med at lave Rumtopf allerede i juni af de friske bær, så er den klar til jul.
Rumtopf smager herligt til desserter som vanilleis, fløderand, ris a`la mande, æbleskiver, pandekager og vafler. Saften drikkes som likør til de pågældende desserter, eller man tager den med op på tallerkenerne og bruger den sammen med selve frugten.
Start med at samle overskud af årstidens bær allerede nu i denne lækre Rumtopf krukke. Bland undervejs med sukker og stærk rom.
Rumtopfen startes op i juni med jordbær, derefter fyldes der løbende forskellige frugter i krukken hele sommeren til hen i oktober. Du kan bruge kirsebær,hindbær blommer,ribs,pærer og hvad haven ellers byder på. Krukken med indhold skal stå og hvile til jul. Så er den klar brug.
Romtopf er en tysk tradition. Rumtopf er egentligt en konserveringsmetode så man før fryseren blev opfundet, kunne opbevare sommerens bær indtil Jul.
Her kan du købe en smuk 3 liters robust porcelæns krukke, med skrift på den ene side.
– Der medfølger udførligt opskrift på rumtopf.
God fornøjelse